Fülöp László : Karácsonyi bohócok

Az épület belseje tipikus pesti bérházi udvar, sorban az udvarról nyíló lakások, elöttük balkon-folyosó. Persze, a nyomorult tábla, ami mutatta volna merre haladnak a lakásszámok, hiányzott a falról. Már beállt a szürkület, de a fal egy négyszögletes színelváltozása mutatta, hogy valaha ott volt. Dünnyögött, szidta az asszonyt, aki iderendelte, s még nem jött, a büdös kölykeket, akik biztos lelopták a táblát, a házmestert, aki még nem Tovább >>

Másnap

Az első szó a szeretet, az együttérzés és a megkövetés szava a határokon túl élő honfitársak felé. Tudjuk, hogy számotokra meghatározó tét volt ez a szavazás, alapvető megrendülést és csalódást okoztunk. Ez a legfájdalmasabb vesztesége a választásnak. Pillanatnyilag talán nehéz elfogadnotok, de mi, a hivatalos eredmény ellenére is, szeretünk benneteket, egy test, egy magyarság vagyunk. Ezen az egységen tovább munkálkodunk, ezt az egységet továbbra is Tovább >>

Fülöp László : Beszámoló

Ágnesnek... Igen, jutsz eszembe, többet mint kellene.

Igen, jutsz eszembe, többet mint kellene. Tükör felé nézek, Te jössz velem szembe, rugalmas léptekkel előre haladsz, s mig szemeim pergetnek rólad video szineket, köztünk a távolság marad.

Gyerekeimröl - kérkedek mint mások, hogy szeretnek, már nem oly vásott a triumvirát; az élet szeleitől beérten feladtam logikát,őket már nem védem minden lágy szellőtől, s lassanként Tovább >>

Magyarország nem ad szállást

Nagy Árpád izsáki református lelkész barátunk karácsonyi elmélkedése. Magyarország nem ad szállást ! amikor a szeretet meghidegül… eljön a vég ! (Mt.24: 12) Nem tudom milyen lehetett a Karácsony előtti hideg nap könyörtelenségét átélni, amikor a szülés előtt álló édesanya is szamárháton, rossz utakon kellett hánykolódjon, hogy a hatalom kedvére tegyen. Nem tudom, csak elképzelem annak a kínos tanácstalanságát, amikor Józsefnek a rég nem látott Tovább >>

Fülöp László : Hein tanár úr

Az "öregebb" diákoktól hallottuk, hogy nem állja a kifogásokat. Amikor a készületlen diák a szokott utolsó védővonalhoz hátrált, mondván: - Tanár úr, én tanultam? - azonnal lecsapott rá: - Megtanulta?

Visszatekintve az időbeni messzeségből, szerencsénk volt, hogy az iskolaévek idején olyan sok jó tanárunk volt. Mindegyik iskolában voltak jók és emlékezetben megőrzésre méltóak. Az egyik legjobb, aki maradandó hatást gyakorolt életem Tovább >>

Anyaországi alap - fölhívás minden Erdélyi Magyarhoz!

Tisztelt Magyar Barátaink! Ezúton kérem Önöket, segítsenek az alábbi Fölhívás minél tágabb körben történő népszerűsítésében! (Internetes helye: http://www.eurid.planet.ro/Anyaorszag-Alap.htm) Elsődleges célunk az, hogy ezzel a jogosan, de féktelenül kitörő (és helyenként meggondolatlan) indulatoknak méltóságteljesebb és értelmesebb levezetésre adjunk lehetőséget. Másodlagos (de nem mellékes!) célunk a fölhívás szövegében Tovább >>

Bélyegtéma: Roma személyiségek

Fülöp Lászlónk ötletéből képviselői indítvány lesz a magyar parlamentben! Fülöp László írja: Véletlenül akadtam rá [az alábbi cikkre], s elküldettem néhányunknak. Én is érdekesnek találtam, mert [MBK tag Horváth János képviselő barátunk] megígérte, hogy értesít a javaslat beadásáról es a fejleményekről. De valoszinűleg rengeteg tennivaloja van. Idemásolom és csatolom is a javaslatot, amit elküldtem neki a hazaérkezésünket követő nap, Tovább >>

Fülöp László : Kettős állampolgárság - egy amerikai magyar szemével

Nehéz átfogó kijelentéseket tenni a 1.5 milliós, 50 államban élő amerikai magyarság nevében, Minneapolisból.

Arra a kérdésre, hogy hogyan vélekednek a magyarok az USA-ban a kettős állampolgárságról, nehéz átfogó kijelentéseket tenni a 1.5 milliós, 50 államban élő amerikai magyarság nevében, - Minneapolisból. Itt ugyanúgy nincs egységes vélemény egy-egy fontosabb, magyarságot érintő témáról, mint otthon. Azonban, a rétegződött vélemények Tovább >>

Én is közületek való vagyok

Dr. Görömbei András professzor a kettős állampolgárság kérdéséről. András kétszer is volt vendégelőadó az MBK nyári konferenciáján. A régi barátság jegyében üdvözöljük ezen a lapon. Közel négy évtizede tanulmányozom a határainkon túli magyar irodalmakat. Több ezer művet elolvastam. Kutatásaimról könyvek sorában adtam számot. Tapasztalataimról vallomást tennem a mostani helyzetben is erkölcsi kötelességem. Az irodalom az egyén és a közösség Tovább >>

Olvasás: 112205