Március 15. - Székelyudvarhely

Röpirat helyett Valami ma mozdulni látszik. Szentmiklóstól le Segesvárig. Holnap történni fog valami. Kiáltó szót vélünk ma hallani. Mi lesz? Nem kérdés, nem vita, Kell a Székelyföldnek autonómia. Ez nem alku, nem hintapolitika, s bár a nemzetnek van odvasabbika, mi merjük hinni, hogy holnapután lesz még magyar a székely hazán! Aki magyar, most itt van velünk, Múltunk már van.Legyen új évezredünk!

Dialógus

Az MBKTT levelezőkör és a Magyar Lobby értesítőjéből Éltető Lajos - Bőjtös Lészló - Lipták Béla részvételével Kedves Béla! „A marakodás 56 meggyalázása.” Jó szlogen! A hazai lapokba írni kiváló ötlet, de mint tudjuk, nem mindig sikerül: ott áll az őr a kapuban. Akár a rádiónál. Más: az otthoni lapoknál még az is számít, melyikben jelensz meg. Ha pl. a Népszabadság közölne, Sass Marci megint kiátkozna. S ha a Magyar Nemzet, Tovább >>

Papp Lászlő: Szent őrület

Karnevál idején megbolydul New Orleans. A tíz napig tartó ünneplés alatt a város apraját, nagyját áthatja a mindent magával ragadó hangulat. Igy történt ez most, alig hat hónappal a város jórészét elpusztító Katerina hurikán után is. Bizonyítva, hogy egy sokat szenvedett közösség “megfogyva bár, de törve nem” élni akar. “Ha volt idő, amikor arra volt szükségünk, hogy kizökkenjünk a mindennapok gondjaiból, amikor elterelődjön a figyelmünk Tovább >>

Weöres: A vezéremberről

Négyféle vezetőember lehet az ország élén: Prokrusztész, Napóleon, Samu bácsi és Szolón. Prokrusztész egy elgondolás híve, melybe nemzetét belekényszeríteni akarja, ha törik, ha szakad. Napóleon szenvedélyes játékos és akár nyer, akár veszít mindenképpen tékozol. Samu bácsi úgy ül az uralkodói teremben, mint egy fűszeresboltban, dekákkal és garasokkal ravaszkodik. Szolón az isteni ihletre figyel, minden tette az örök mértékből ered és országa Tovább >>

Szellemi Erőforrás hírlevél 1/1. szám

SZELLEMI ERŐFORRÁS – SZEFnet portálcsoport 1. Hírlevél I. évfolyam, 1. szám 2006. február 27. Szellemi Erőforrás - együtt az Információs Társadalomban! Lassan 3 hónapja működik a Szellemi Erőforrás. Régen itt lett volna már az ideje, hogy elindítsuk a hírlevelet, de annyira képlékeny volt még minden, hogy amit az egyik nap leírtam, nem biztos, hogy a másik nap is igaz volt még. Külső szemlélőnek úgy tűnhet, hogy az utóbbi időben Tovább >>

Lipták Béla: Interjú a Hír rádióban

Pár perce egy otthoni "Hír Rádió" nevű adónak riporterével beszéltem a közelgő választásokról, illetve az Amerikában élő magyar állampolgárok résztvételéről ezen a szavazáson.

Az egyenes adásban beszélö riporter (nevét nem jegyeztem meg), a nyugati magyarságot sértő hamis állításokkal és pártpropagandájával vezette be szavaimat, alig hagyott szóhoz jutni, majd amikor néki nem tetszöt mondtam, egyszerűen kikapcsolta a mikrofont. Egyszóval a Tovább >>

Sirin: Születésnapomra. Vers.

Élek. Cigarettavégek jelzik utam. Nem születtem hősnek, sem koronatanunak nem idéz a Nagy Itész egy század elleni pörbe. Élek. És érted szorítom a kezem ökölbe. Sirin

Sirin: Mágia. Vers.

Keletre vonz valami kezdeteim óta. Hiába magyarázni, úgysem érted, ha nem szól szíved sárgarigója, s nem véred viseli ezt az ősiséget. Sámánok hangja a földtet idézi, Táltos vijjogása a teérted révület. Utamat végig e két varázs kíséri: Mágikus múlt, és bűbájos szerelem. Sirin

Amerikai magyarok nyílt levele a magyar politikai elithez

Elég volt! Elég volt az eladósításból! Elég volt a pártérdekekből, politikai, gazdasági összefonódásokból, parlamenti színjátékokból, ígérgetésekből, túlígérésekből! Meddig tűrje a béréért becsületesen dolgozó paraszt, munkás és értelmiségi, hogy kárára adósságot halmozzanak fel, kiárusítsák az országot mégpedig gazdasági fellendülés nélkül? Hol a határ, amit el kell tűrni? Eladják netán a dunai viziutat, vasutat, a Balaton Tovább >>

Csaba testvér: Üzenet Ámerikába

Kedves Amerikába szakadt Testvéreim! Istennek hála az őszi munkánknak a gyümölcse megvan. Nem hiába hívtatok meg, és úgy gondolom, hogy nem hiába segítettetek, mert vettünk ma egy szép szállodát Tusnádon a gyerekeknek. Az lenne jó, ha őszre már legalább egy részét felszentelhetnénk, és be is laknák a gyerekek. E cél érdekébe ezerrel dolgozunk. Úgy gondoltam, hogy minden amerikai városnak, ahol szeretnek bennünket, örökbe adnák egy-egy szociális Tovább >>

Olvasás: 112211